ΣΚΟΠΟΣ

Στο Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά, παρέχουμε σε ανασφάλιστους συμπολίτες μας δωρεάν ιατρική και οδοντιατρική πρωτοβάθμια περίθαλψη και φάρμακα.

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ  ΙΑΤΡΕΙΟ  ΠΕΙΡΑΙΑ

ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ  5  &  ΠΕΛΟΠΙΔΑ

ΠΛΑΤΕΙΑ  ΜΕΜΟΥ – ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ

ΤΗΛ. 2104960790  / gramateia2013@gmail.com

  

ΑΙΤΗΜΑ
 

προς τη Διοίκηση του Κρατικού Νοσοκομείου Νικαίας

και προς την διοίκηση του Θριάσιου Νοσοκομείου

και τις επιστημονικές επιτροπές και των δυο νοσοκομείων

 


Θέμα: νοσηλευτική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε άνεργους και ανασφάλιστους ασθενείς


 


Κυρίες και Κύριοι,


 


Η ελληνική κοινωνία βιώνει στις μέρες μας μια βαθιά ανθρωπιστική κρίση, με τις δημόσιες δομές κοινωνικής πρόνοιας να συρρικνώνονται συνεχώς και τις υπηρεσίες υγείας να υποβαθμίζονται.


Εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπων μας έχουν μείνει άνεργοι και οι περισσότεροι μαζί με τις οικογένειές τους είναι πλέον και ανασφάλιστοι. Πάρα πολλοί συμπολίτες μας αδυνατούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις βιοποριστικές τους ανάγκες και σε περίπτωση ασθενείας τους αδυνατούν να καταβάλουν τα νοσήλια που απαιτούνται από τα νοσοκομεία. Η απαίτηση πληρωμής νοσηλίων και πολύ περισσότερο η αποστολή των εμβασμάτων στις οικονομικές υπηρεσίες (εφορίες), ουσιαστικά αποκλείει χιλιάδες συνανθρώπων μας από το Συνταγματικά κατοχυρωμένο αγαθό της υγείας. Όλα τα παραπάνω δημιουργούν αφόρητη κατάσταση σε ήδη υπερχρεωμένους ανθρώπους, που κινδυνεύουν με κατασχέσεις και με φυλακίσεις. Οι άνθρωποι τίθενται προ του διλλήματος «θάνατος από την ασθένεια ή από τη θηλιά της εφορίας».


Η για οικονομικούς λόγους μη παροχή περίθαλψης σε ασθενείς οδηγεί σε ανεπίστρεπτες βλάβες στην υγεία και ενδεχομένως στην απώλεια της ζωής τους. Αντιλαμβάνεστε ότι σε αυτή τη περίπτωση δεν έχουμε αμέλεια όσων επιβάλλουν κι εφαρμόζουν τέτοιες πολιτικές, αλλά εγκληματική πράξη.


Εμείς οι εθελοντές του Αλληλέγγυου Ιατρείου Πειραιά, υλοποιώντας απόφαση του Παναττικού και Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου των Κοινωνικών Ιατρείων Αλληλεγγύης, καλούμε το Διοικητικό σας Συμβούλιο να ανταποκριθεί στο αίτημά μας:


α) να μην απαιτείτε καταβολή εισιτηρίων εξωτερικών ιατρείων,


β) να παρέχετε περίθαλψη χωρίς διακρίσεις και χωρίς περιοριστικούς όρους σε άνεργους και ανασφάλιστους ασθενείς,


γ) να μην αποστέλλετε εμβάσματα στις οικονομικές υπηρεσίες (εφορίες) και


δ) δεδομένου ότι η εγκυμοσύνη και η γέννα δεν είναι ασθένεια και ούτε εμπορεύσιμο είδος, να μην χρεώνετε τους τοκετούς στις ανασφάλιστες και άπορες μητέρες,

όταν για όλα τα παραπάνω οι ασθενείς βρίσκονται σε αδυναμία πληρωμής,  λαμβάνοντας υπόψη και στηριζόμενοι στην Εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας με αριθμό πρωτοκόλλου Υ4α/οικ.70456 με ημερομηνία 25/07/2013, το οποίο και σας επισυνάπτουμε.


Νίκαια, 17/10/2013

 Ευελπιστώντας στην ανταπόκρισή σας


Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου