ΣΚΟΠΟΣ

Στο Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά, παρέχουμε σε ανασφάλιστους συμπολίτες μας δωρεάν ιατρική και οδοντιατρική πρωτοβάθμια περίθαλψη και φάρμακα.

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

"Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά". Ξεκινά η λειτουργία του.


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ  ΙΑΤΡΕΙΟ  ΠΕΙΡΑΙΑ
τηλ: 2104960790 – Καθημερινά 9:30' πμ. - 8:30' μμ.
Ξενοφώντος 5 & Πελοπίδα, 3ος όροφος,
Πλατεία Μέμου, Κορυδαλλός.
Ενεργοί πολίτες, εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας συστήσαμε το Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά, γιατί η κρίση η φτώχεια κι η ανεργία αποκλείουν πολλούς συμπολίτες μας από τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.
Στο Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά, παρέχουμε σε ανασφάλιστους συμπολίτες μας δωρεάν ιατρική και οδοντιατρική πρωτοβάθμια περίθαλψη, φάρμακα, εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, φυσικοθεραπεία.
Λειτουργούμε καθημερινά από τις 9:30πμ. - 8:30μμ., σε χώρους που μας παραχώρησε η Δημοτική Αρχή του Κορυδαλλού στην οδό Ξενοφώντος 5 & Πελοπίδα, 3ος όροφος, Πλατεία Μέμου, Κορυδαλλός.
Οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη τις παραπάνω υπηρεσίες μπορούν να απευθύνονται στην γραμματεία μας, στο τηλέφωνο: 2104960790
 
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ
 

Το αλληλέγγυο ιατρείο Πειραιά συμμετέχει στην κινητοποίηση για την Υγεία

 
Για ένα δημόσιο, δωρεάν σύστημα υγείας ανοιχτό σε όλους. 

Τη στιγμή που η εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών έχει οδηγήσει την κοινωνία σε ανθρωπιστική κρίση, η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ αφού έχει δημιουργήσει στρατιές ανέργων και ανασφάλιστων, χτυπάει με τον πιο ανάλγητο τρόπο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
Αδιαφορώντας για το γεγονός ότι οι πολιτικές τους πλέον κοστίζουν ανθρώπινες ζωές, προχωρούν σε ρυθμίσεις που αποκλείουν την πρόσβαση ανασφάλιστων και ανέργων συμπολιτών μας ακόμα και στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.

  Με την υποχρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ προκαλούν την ατελείωτη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, των γιατρών και των φαρμακοποιών σπρώχνοντάς τον κόσμο προς την ιδιωτική ή καθόλου ασφάλιση, με την κατάργηση και συγχώνευση των νοσοκομείων και κλινικών τους ολόκληρες περιοχές μένουν χωρίς δομές υγείας πρωτοβάθμιας περίθαλψης αφήνοντας τους κατοίκους στο έλεός τους, με την καθολική υποβάθμιση του Ε.Σ.Υ προσπαθούν να υποτιμήσουν συλλήβδην το δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος υγείας στη συνείδηση των πολιτών.
Τα κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία όλης της χώρας που στήθηκαν και στήνονται από γιατρούς, φαρμακοποιούς και πολίτες για την παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε ανασφάλιστους και κοινωνικά αποκλεισμένους συμπολίτες μας (Έλληνες και μετανάστες), κάνουν την αλληλεγγύη καθημερινή πρακτική και δίνουν έναν αγώνα για να σταθεί η κοινωνία όρθια, απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε.
Οι δομές αλληλεγγύης όχι μόνο δεν έχουν σκοπό να υποκαταστήσουν την υποχρέωση του κράτους για παροχή υγειονομικής περίθαλψης σε όλους τους πολίτες, αλλά διεκδικούν το δικαίωμα σ ένα δημόσιο σύστημα υγείας που θα έχουν πρόσβαση όλοι χωρίς κοινωνικούς και οικονομικούς αποκλεισμούς. Τα κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία στέκονται πλάι στους αγώνες των εργαζομένων στην υγεία με όλες τους τις δυνάμεις
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους άνεργους, όλους ασφαλισμένους και τους ανασφάλιστους να παλέψουμε μαζί για ένα δημόσιο, δωρεάν σύστημα υγείας.

Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία και στο Πανελλαδικό Πανυγειονομικό Συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα συνδικάτα την Πέμπτη 31/1/2013 στις 12:00μμ με συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας και πορεία στο Σύνταγμα.